Vi skal ikke late som om dette har vært noe annet enn en kosehelg. De fysiske utskeielsene har innskrenket seg til å gå mellom kosen.
Det høres sikkert verre ut enn det er når vi legger til at vi har vært på Norsk akevttfestival på Gjøvik fra torsdag til søndag sammen med Liv Karin og Kjell Erling.
I år var det rigget til bobilpark så sentralt som det var mulig å komme. På toppen av Storgata og 50 meter fra Fjellhallen bodde vi midt i smørøyet.
Etter en rolig torsdagskveld «kastet vi oss» ut i akevittløypa. Storgata var fylt med (alkoholfrie) markedsboder fra topp til bunn. Mange av serveringsstedene fulgte opp temaet med en smaks-planke med fire kvarte glass med ulike akevitter. Den måtte tre av oss prøve og festivalakevitten Grom og Opplands nye Edel Costasera ble samstemmig kåret til de beste før Destilatørens Blend og Gammel Oppland. Om du vil ha tak i Grom må du være rask, det er bare fylt 756 nummererte flasker.
I Fjellhallen var det langt mer å velge mellom. Med i inngangsbilletten fulgte det med bonger for å smake ti akevitter. Hvor mange det var å velge mellom der, aner vi ikke, men det lages utrolig mange forskjellige akevitter i Norge.
Hele publikumsområdet rundt arenaen var fylt med smaksboder fra ulike produsenter, så det gjaldt å velge nøye. Vi valgt å fordele smakingen på to dager. Ingen grunn til å gå av skaftet og kjøpe ekstra bonger heller. Alt i alt smakte vi 14 ulike akevitter fredag og lørdag, men smaksprøvene var små, så det gikk bra med oss og så godt som alle andre vi så. Med andre ord; det ble ingen fyllefest.
Lørdag spiste vi lunsj-middag i byen og avsluttet dagen med konsert med Staut i Fjellhallen. Topp stemning.
96/103