Denne helga har poteta stått i sentrum. Eller den bearbeidede poteta, for å være presis. Vi har vært på Norsk Akevittfestival på Gjøvik.
Vi tar år om annet turen til Gjøvik på denne tida av året for å være med på Norsk Akevittfestival. I år dro vi sammen med våre gode venner Liv Karin og Kjell Erling. Det blir alltid hyggelig.
Storgata er full av matboder, restaurantene serverer smaksprøver og i Fjellhallen er det samlet det meste som finnes av norsk akevitt. Da vi var på en av de aller første festivalene var det fire, fem utstillere i et lite telt nederst i Storgata. Nå fyller utstillerne hele vrimleområdet rundt Fjellhallen.
Vi tok straks en tur i Storgata for å se om vi kunne finne noe snacks vi kunne servere før middag. Liv Karin og Kjell Erling kom ikke før etter arbeidstid så vi hadde middag klar til dem.
Det var organisert festivalcamp på Gjøvik gård og derfra var det ikke lang vei bort til litt hygge. På restaurant Hygge var det fredag Jahn Teigen-tema. Det ble høy stemning og oppløp til allsang…
Lørdag fikk vi tatt en nøyere gjennomgang av utstillerne i gågata og kjøpt noen delikatesser med oss hjem. Etter lunsj på Heim satte vi kursen opp til Fjellhallen og akevittsmakingen.
Sist vi var her fordelte vi smakingen på to dager. Med bare en dag til rådighet ble vi raskt enige om at tre av oss delte to sett med bonger. Den fjerde liker ikke potetdrikker.
Det ble uansett nok smaksprøver. Det var mye godt og i en stand for historiske akevitter fikk vi smake noen utgåtte varer. Det hadde bare gjort dem enda bedre. Bildet øverst er tatt etter smakingen.
Etter litt varm mat hos Liv Karin og Kjell Erling bar det tilbake til Fjellhallen for konsert om kvelden. Mange dyktige artister fra området og også et par rikskjendiser var det på scenen.
Det var forresten fint vær i helga.
56