Vi kom altså til Champagne i går. Her slo vi oss til i den vakre hagen hos Michel Collard sentralt i Vertus.


Vi kom raskt i gang med vinsmakingen. Selskap med et par fra Jersey gjorde det hele mer interessant ettersom hun kompenserte for våre manglende franskkunskaper. Vi hadde selvfølgelig kommet oss gjennom på vår noe stotrete fransk, men det er hyggelig å være flere.
Vinene var svært gode og vi fikk noen interessante smaker. Det hele endte med at vi kjøpte to kasser Champagne av ulike slag.

Senere ruslet vi de 6-700 metrene inn til sentrum for å spise middag. Det var ingen høydare av en restaurant vi fant, men vi fikk da bevist at Champagne kan drikkes til det meste. Til laksen fikk vi (overraskende) servert en slags surkål laget på Champagne. Vi drakk også det til alle tre retter – foie gras, laks og creme brulee.
Kvelden ble avsluttet med stearinlys i hagen…


I dag dreier vi kursen østover og kan vel si at vi er på vei hjemover…